Upplands Väsby Båtsällskap
En pärla i Mälaren

Jollesektionen

Jollesektionen - Segling, seglarskola, båtliv

I Jollesektionen vill vi  skapa intresse för segling och sjöliv hos barn och ungdomar. 

I våran seglarskola är gemenskap och trivsel nyckelord. 
Det finns både Trissjollar och Optimistjollar. Vi kommer förutom att segla även jobba en del med att lära oss hantera och sköta båtarna.Skepp o’hoj!

 Som traditionen bjuder så har vi i UVB även i år genomfört en segelskolevecka. De åtta deltagarna lät sig duvas av vår duktiga och erfarna kurschef Hugo B. Det är mycket man ska lära sig, t.ex. seglingens teori, båt-kännedom samt omsätta dessa nya/repeterade  kunskaper i bra segling i våra Optimist-och Trissjollar.


Hugo(Instruktör)
"När jag fick träffa gänget dag fyra så hade de många intryck att dela med sig av, ett var t.ex. träningen i att ”kapsejsa och vända upp båten på rätt köl igen” stoltheten gick inte att ta miste på när de klarat av ett så krävande moment!"

 

Passa på att läsa Hugos text om hela veckan på vår FB grupp.
Hugo(Instruktör)

"Jag ser fram emot att arbeta med styrelsen för en ännu starkare Jollesektion, där även övriga medlemmar kan ges möjlighet att lära sig segla eller helt enkelt damma av gamla kunskaper!"

Grattis till er åtta som genomfört något som ni kan ha med er och utveckla hela livet! Seglingen är universell!


Trevlig sommar!
 Med vänlig hälsning,
Thorbjörn
Ordf. UVB

Har du intresse att fortsätta träna segling efter segelskolan kan du göra det med våra båtar på egen hand eller så bestämmer vi tider och seglar ut tillsammans. Anmäl gärna intresse för det senast sista dagen på jolleskolan så samordnar vi det med övriga deltagare.

Vi behöver alltid fler i verksamheten. Vill du ge oss ett handtag så hör av dig. Att jobba med båtarna och ha sköna stunder tillsammans på klubben är både kul och lärorikt. 
Segling skall vara roligt och tillgängligt för alla. 


Varmt välkommen
önskar funktionärerna i jollesektionen

jolle@uvb.nu